Press "Enter" to skip to content

Uylenbergher wijnen: Alles is puur natuur en dat proef je.

foto van de Uylenbergher wijngaard in de tuin van het familiehuis te Sint-Pieters-Rode
De eerste Uylenbergher wijngaard in de tuin van het familiehuis.

In 2003 startten André Goemans met zijn vader, schoonvader en zonen met de aanleg van een eerste wijngaardje achteraan in de tuin van het familiehuis te Sint-Pieters-Rode (Hageland). Na een jaar proefden ze al de eerste druiven en droomden ze om hun eerste Uylenbergher wijnen te vinifiëren.

foto van Uylenbergher wijnboer André Goemans
Wijnbouwer André Goemans is een liefhebber van intense wijnen

Snel werd een tweede, groter, zuid-west gelegen perceel op 250m van de woning, in 2004 aangeplant.

Jaarlijks gingen André en zijn zonen tijdens de zomer naar wijnmakers in Zuid-Tirol. Daar verwierven ze de nodige ervaring. Zelfstudie en menig wijncursus legden geen windeieren. In 2006 namen ze voor het eerst deel aan een wijnwedstrijd. De Regent werd meteen genomineerd als beste Hagelandse wijn. Sindsdien hebben de Uylenbergher wijnen elk jaar hoge nominaties van verschillende jury’s in ontvangst mogen nemen, waaronder Beste Belgische rode wijn in 2008 èn 2013.

Ze streven steeds naar natuurvriendelijke wijnen. Zo gebruiken ze géén chemische onkruid- en insektenverdelgers. Géén meststoffen of agressieve chemische middelen op de druivelaars en zeker géén belastende ontsmettings- of reinigingsmiddelen in de werkplaats. Respect voor het milieu en voor je gezondheid verdienen de grootste zorg bij het maken van deze ambachtelijke, natuurvriendelijke wijnen. Uylenbergher wijnen streven naar een uiterst kleine ecologische voetafdruk.

Be First to Comment

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *